Sunday, July 1, 2018

Pentujen syntymän valmistelupuuhia

Leija on jo muutamia päiviä kaivellut pesäkuoppia pitkin pihaa. Tässä on päivältä videota, jossa Leija kaivelee uutta kuoppaa, kun estin pääsyn suosikkipaikkaan.




Selkeästi nappaavin paikka, on ison ruusupuskan juuressa, jonne kadotinkin Leijan viime yönä. Sinne suuntasi kulku tänäänkin päivällä, kun päästin isommalle piha-alueelle hetkeksi. Yöllä kyllä hämärässä etsin sydänkurkussa - ainoastaan raskas hengitys paljasti lopulta suunnan missä Leija makoili, mutta pilkahdustakaan ei näkynyt, jollei osannut kunnolla katsoa. Seuraavassa kuvassa päivällä otettu kuva piilosta - etsi kuvasta kuono ja kaksi silmää :-)



Eilen hain tarvikkeita pentulaatikon tuunailuun - runkona on vanhan sängyn kaksi päätyä ja sivuiksi ostin puuhyllyä ja käsittelin ne tänään pikaisesti. Illansuussa kokosin laatikon ja tadaa, valmis! Paitsi päätyihin vielä lisäpalat, ja rimat reunoihin.







Täällä sitä sitten odotellaan, kun lämmöt aamulla olivat 36.5, homman etenemistä :-) Leija syö edelleen ok, ja lepäilee tuossa vieressä. Aina yhtä jännää! Kasvattajatutun tänään lausumana, joka on tavannut sekä Leijan että Topin: pikkupyörremyrskyjä odotellessa :D
 


Leijan ja Topin pennut 2 viikkoa!

Pennut syntyivät 2 viikkoa sitten maanantaina. Ensin syntyi peräkkäin neljä urosta ja odottelin, että taitaa loputkin olla uroksia :-) viime...